Leslie King

Ik ben Leslie King en woon in Roermond. Ik heb de opleiding Toegepaste Psychologie gevolgd. Ik ben op mijn 4e begonnen met dansen bij Dance Centre Benito Deane in Brunssum en heb hier tot mijn 20e gedanst. In 2012 heb ik meegedaan aan Holland’s got talent met de megacrew ‘No Escape XXL’ en heb hierbij de 2e plek behaald. Daarnaast heb ik in 2013 meegedaan aan Everybody dance now, en heb het gehaald tot aan de halve finale.

Vanaf 2010 ben ik elke zomer naar Amerika gegaan voor de world hiphop dance championships van Hiphop international. In 2013 heb ik de finale gehaald en heb ik mogen dansen voor maar liefst 10.000 toeschouwers! We hebben toen een 5e plek gehaald. In de zomer van 2016 ben ik voor 3 maanden in Amerika geweest om te trainen met een van de beste teams uit de wereld, Chapkis Dance Family. Ik heb hier heel veel geleerd over dans en heb de mogelijkheid gehad om mezelf nog meer te ontwikkelen. We hebben uiteindelijk ook meegedaan met Hiphop international en zijn USA champion geworden.

Nu dat ik terug ben van Amerika ben ik hard bezig om mezelf te ontplooien tot een betere danser doordat ik, samen met een andere danser, een team heb opgezet van meiden waarmee we zo nu en dan een wedstrijd dansen. Wat ik vooral belangrijk vind als ik lesgeef, is dat elke danser zijn of haar eigen gevoel kwijt kan in de dans. Daarmee krijgt de danser veel mee ruimte om zijn of haar eigen stijl te creëren wat ervoor zorgt dat ze groeien.

Leslie Leslie